inzichtmeditatieantwerpen

Oefengroep Insight Dialogue

Insight Dialogue is een vorm van meditatie-in-interactie.  We oefenen opmerkzaamheid terwijl we luisteren en spreken. Dit kan ons helpen om te gaan met moeilijke situaties in het leven van alledag. Ook kunnen zich allerlei inzichten ontwikkelen die vreugde, verdieping en bevrijding kunnen brengen.

Deze methode is ontwikkeld door Gregory Kramer uit de VS. Hij merkte op dat stilte meditatie heel behulpzaam was voor onze innerlijke rust, maar dat die rust snel weg is als we weer met anderen in het leven zijn.
Hij bracht de interactie van het leven met anderen samen met het ontwikkelen van meditatieve kwaliteiten, geïnspireerd op de lessen van de Boeddha.

Hoewel Insight Dialogue gebaseerd is op de vroege leringen van de Boeddha (Pāli Canon) en de beoefening van Inzicht- of Vipassanā-meditatie, zijn mensen van alle religies en achtergronden welkom en vinden ze er baat bij.

Meer info op metta.org

Met de ID oefengroep komen we maandelijks bij elkaar om gezamenlijk Insight Dialogue te oefenen. Er wordt eerst in stilte gemediteerd en vervolgens een contemplatie aangeboden. We kunnen samen kijken welke onderwerpen binnen de groep leven waarmee geoefend kan worden. 

Het voorstel is om te beginnen met een maandelijkse bijeenkomst. In eerste instantie online, en als het kan ook ‘live’. Misschien afwisselend, afhankelijk van de wensen in de groep. 

De groep wordt op afstand ondersteund door Riët Aarsse.

Voorwaarden voor deelname
Om deel te kunnen nemen is enige ervaring met Insight Dialogue vereist.
Dit kan zijn deelname aan een (online) kennismakingscurus of aan een (online) retraite.

Wanneer 

Maandelijks  
Elke 3de maandag van de maand 19.30 tot 21.00 uur

Hoe 
Via Zoom 


Hier inschrijven

Bijdrage
Vrije bijdrage (Dana)

Nieuw boek van Gregory Kramer
Riët Aarsse
Scroll naar top